Mentorprogram

Behöver du en mentor att bolla jobbfrågor, livsbalans och karriär med?

I FRONT mentor Plus matchas du med en mentor som du träffar regelbundet under 8 till 10 månader.  Mentorn står alltid på din sida och hjälper dig hitta nya lösningar på frågor som rör ditt arbete, ditt ledarskap, medarbetarskap, din livsbalans, framtidsmål – ja, helt enkelt det du behöver för att utvecklas.

Allt går mycket fortare idag, arbete och fritid flyter ihop och valmöjligheterna ökar hela tiden. Att då ha en mentor som lyssnar och intresserar sig för dina frågeställningar, visar på olika lösningar på problem och hjälper dig att lägga fokus på rätt saker och göra rätt val – är det som gör skillnad.

För vem?

Mentorprogrammen är för dig som jobbar som chef, specialist, projektledare eller i stab. Du kan vara junior eller senior inom ditt område – det viktiga är att du har behov av att få input från en person som kan vägleda dig och bidra till att du utvecklas.

Vad kan jag vänta mig?

Under programmets gång får du hjälp att besvara frågor kring ditt arbete, ledarskap, karriär, livsbalans, stress och mycket mer. Du får många tillfällen att reflektera över dina beslut, får nya tankar och idéer och lär känna din mentor och ta del av hennes/hans erfarenheter. Oavsett vilken nivå du väljer, så får du förmodligen nya kontakter till ditt nätverk, nya dörrar öppnas och du tar del av en eller flera spännande föreläsningar.

Mentorerna då?

Mentorerna är alla fantastiska personer, seniora i sina roller, med lång erfarenhet inom sina yrken. De kommer från olika branscher och har olika bakgrund, allt för att ge en så bra mix av erfarenheter som möjligt, de sitter på höga positioner, och givetvis är fördelningen mellan kvinnor och män 50/50. Mentorerna bidrar med sin tid och sitt engagemang för att de brinner för att lyfta sina adepter (deltagare) och vill se dig växa vidare i din roll. Din mentor delar med sig av sina erfarenheter, öppnar dörrar och hjälper dig att se saker från olika perspektiv.

Hur funkar det?

Efter att du anmält dig till programmet får du fylla i ett frågeformulär och sedan träffas vi för att gå igenom dina önskemål och behov – allt för att matchningen med din mentor ska bli så bra som möjligt. Under uppstartsträffen går vi igenom allt du behöver veta och då får du träffa din mentor för första gången. Träffarna med mentorn är 1-1,5 timme per gång och ni avgör själva när och var ni ska ses – helt enkelt det som passar er bäst.

Vad ingår i FRONT mentor Plus?

FRONT mentor Plus är ett mentor- och karriärprogram där vi kombinerar mentorträffarna med träffar i grupp för att lyfta aktuella frågor och ämnen. Smart sessions är en mix av föreläsningar och work shops då vi träffas och äter lunch tillsammans. Ämnena spänner från ledarskap till livsbalans och du som adept är med och väljer vilka ämnen vi ska ta upp under året. Räkna med ca 2 timmar för varje gång vi träffas i grupp.

Vi träffas i grupp 5-6 tillfällen under året då du får träffa de andra adepterna med deras mentorer och nätverka, förutom de 6-8 tillfällen som du och din mentor träffas.

  • 6-8 träffar med mentor
  • uppstart och workshop i grupp med frukost
  • 1 inspirationsföreläsning med lunch
  • 2-3 smart sessions med lunch
  • nätverk med adepter och mentorer
  • avslutning och reflektion i grupp med middag
  • max 12 adepter (deltagare)
  • längd: 10 mån
  • pris: 25 000 kr ex moms

Nästa mentorprogram startar under 2019.