”Walk and talk” möten med min mentor

1. Hej Linn, du jobbar som HR Partner på Rädda Barnen – vad gör man då?
Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter i Sverige och i världen. Vi arbetar på lång- och kort sikt för att inget barn ska behöva fara illa. I min roll som HR Partner stöttar jag tillsammans med mina kollegor den svenska organisationens cirka 350 medarbetare med HR-kompetens och gör jag vad jag kan för att organisationen ska nå sina övergripande mål. Jag fokuserar främst på att utveckla Rädda Barnens arbetsgivarvarumärke, att rekrytera den kompetens organisationen behöver och att jobba med ledarskap och grupputveckling. I min roll ingår också arbetsrättsliga frågor och att utveckla strategier för jämställdhet- och mångfaldsarbete.

2. Du går i FRONTs mentorprogram – vilka förväntningar hade du innan och hur har det blivit?
Jag hade förväntat mig innehållsrika och ”matiga” gemensamma träffar med hela gruppen och bra och utmanande diskussioner med min mentor. Såhär halvvägs in i programmet är mina förväntningar väl uppfyllda och jag är nyfiken på hur resten av mentorprogrammet kommer att vara!

3. Var det nervöst inför första träffen med din mentor?
Inte nervös men kanske lite spänd, främst med anledning av att mycket av innehållet i träffarna styrs av oss adepter och då känns det viktigt att vara väl förberedd. Första mötet hade min mentor och jag bestämt skulle vara ungefär av karaktären ”gå igenom CV:t och lära känns varandra” och det är jag van vid eftersom jag jobbat mycket med rekrytering så det gick fint.

4. Du är barnledig just nu – hur hinner du få ihop livsbalansen?
Just eftersom jag för tillfället är föräldraledig med min dotter Smilla så har jag ju mycket tid (och Smillas fantastiska mormor som är barnvakt!) så det går superbra att kombinera med FRONT mentorskapsprogram. Min mentor och jag har vid tillfällen kört ”walk and talk”-möten så att jag kan rulla barnvagnen samtidigt. Just livsbalans är annars ett ämne min mentor och jag ska diskutera framöver då det är något jag funderar på hur det ska bli när jag börjar jobba igen, så där har jag fler frågor än svar i nuläget…

5. Vad har man för fördelar och/eller utvecklingsmöjligheter av att ha en mentor?
Fördelarna som jag ser det är att du har en klok och erfaren person som generöst delar med sig av sin tid så att du förutsättningslöst kan bolla idéer och tankar. Plus att mentorn är en person som du inte är i beroendeställning till, vilket innebär att du kan vara transparent med olika farhågor och dilemman och det tycker jag är väldigt givande. För egen del har jag kunnat reflektera kring saker på ett nytt sätt och ställa svåra frågor och få svar från någon som har ett annat perspektiv.

6. Jag vet att du i ett tidigare jobb tagit fram ett ”inhouse” mentorprogram. Varför var det viktigt som arbetsgivare att arrangera det?
Jag har haft förmånen att kunna välja att jobba i organisationer som är måna om sina medarbetare och som vill främja utveckling, vilket är väldigt kul när man jobbar med HR! Mentorprogram anser jag är ett bra sätt att bidra till kompetens- och karriärutveckling i en organisation och dessutom en möjlighet att skapa fler interna nätverk.

7. Kan du se dig i rollen som mentor framöver och hjälpa någon annan framåt?
Om intresse finns skulle jag självklart gärna vara mentor!

8. Drömmentor?
Finns många att välja mellan här men jag tänker på två inspirerande personer: äventyraren Annelie Pompe som skulle kunna sporra mig att vara mer våghalsig och utmana mig själv mer både privat och i min yrkesroll och Gunhild Stordalen som jobbar med initiatived Eat Foundation, hon verkar vara en bra kombination av altruist och en vass affärskvinna med passion!

Intervju med Linn Erngren som arbetar som HR Partner på Rädda Barnen och är adept i FRONT mentorprogram Plus som startade hösten 2017.